Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Kareltje Kat & 25 jaar Gruffalo (3+)

UK 2023 - UK 2012, 0u55
Regie: Sarah Scrimgeour, Jac Hamman, Max Lang, Jakob Schuh
Animatie
Nederlands gesproken
Trefwoorden: # #
Alle leeftijden
CUBO
Kareltje Kat

Kareltje Kat en zijn straatmuzikantenvriend Piet vermaken het publiek met hun duetten, tot een onverwachte gebeurtenis hen scheidt. Op een andere plaats, in een donker bos gaat een muis op zoek naar een nootje.

Kareltje Kat
In het bruisende hart van Londen vermaken de zingende kat Kareltje en zijn straatmuzikantenvriend Piet het publiek met hun harmonieuze duetten, totdat een onverwachte gebeurtenis hen scheidt. Kareltje Kat gaat meteen op zoek naar Piet, maar zonder succes. In plaats daarvan vindt hij troost bij een nieuw kattenvriendje, genaamd Sok. Terwijl Kareltje zich meer en meer thuis begint te voelen bij Sok, zoekt Piet nog steeds naar hem. Zal hun vriendschap bestand zijn tegen alle veranderingen in hun leven wanneer Piet en Kareltje Kat eindelijk weer samenkomen?

De Gruffalo
De Gruffalo vertelt het magische verhaal van een muis die op zoek gaan naar een nootje in een diep donker bos. Daar ontmoet hij drie roofdieren, die hem proberen op te eten, een vos, een uil en een slang. Het dappere muisje zal al zijn creativiteit moeten gebruiken om te overleven. Zo kondig hij aan dat hij onderweg is naar een verschrikkelijk monster, een ‘Gruffalo’, waarbij de drie roofdieren in paniek geraken en wegvluchten. De muis is er nu steeds meer van overtuigd dat er niets is dat hem kan raken. Maar eens hij een hoek omgaat en plots oog in oog komt te staan met het verschrikkelijke wezen van zijn verbeelding, moet de muis diep graven om aan het gevaar te ontsnappen en eindelijk rust te vinden in het bos.

Speeldata

  1. * betekent laatste vertoning.

  • Kareltje Kat
  • Gruffalo

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda